Вносител маслини Лъки-2000 Високо качество маслини на ниски цени
гръцки маслини вносител
гръцки маслини гръцки маслини
зелени маслини маслини каламата

Зелени: Зелените маслини се берат от края на септември до средата на ноември. Плодовете се добиват преди да узреят и след кратка обработка са готови за консумация.

Черни: Черните маслини се берат от средата на ноември до средата на януари. Добиват се, когато са напълно узрели. Те са най-разпространеният вид маслини и с най-голямо производство в цяла Гърция. Заради натуралния начин на ферментация и нестипчив, наситен вкус, тези маслини се различават от всички други маслини, произвеждани по целия свят. Черните маслини са известни на чуждия пазар под различни имена (в зависимост от района, в който са произведени). В България, този вид маслини са известни под името "Амфиса".

Блонд: "Русите" (натурални) маслини, се берат от края на октомври до края на ноември. Плодът се бере малко преди да е узрял. С малко оцет, тези маслини са прекрасно мезе, в компанията на чаша узо.

Каламон: Маслините от този сорт представляват разновидности от благородни трапезни маслини. Каламона е специален вид, чернo-червена маслина, тя е изключителната гордост на Гърция. Маслините от този вид са с най-добро качество и са най-скъпият вид маслина. Култивира се главно в областите Месиния и Лакона, както и в значителна част от Агринио. Плода се бере зрял от ноември до Коледа. Преди да достигнат до потребителя, маслините се обработват с оцет и сол. Така се получават всеизвестните маслини от сорта Каламон.

Халкидики: Това е сорт, който се култивира почти само в Халкидики. Известни са още като "мамут" заради големият им размер.

 
 
маслини
маслини
маслини
маслини
маслини
маслини
НАЧАЛО   ЗА НАС   ОПИСАНИЕ   ГРЪЦКИ МАСЛИНИ   ОФЕРТИ   ЗА КОНТАКТИ